3a jeszcze w szkole, a 1a już w swoich kuchniach, świętowały Dzień Gofra. Odpowiednio przygotowane mogą być świetnym śniadaniem!
Uczniowe klasy 3a ważyli składniki, odmierzali płyny, a następnie samodzielnie przygotowali ciasto, upiekli i dobrali owocowe dodatki do gofrów.
Klasa 1a przygotowała w domu smaczne gofry! Nasi uczniowie dowiedzieli się jakie składniki są potrzebne do przygotowania pysznego gofra oraz w jaki sposób można zastąpić niektóre alergeny. Przygotowaliśmy mini menu z goframi oraz dowiedzieliśmy się o różnych rodzajach gofrów, jedzonych w wybranych krajach. Czy wiecie, że gofry mogą być pożywnym śniadaniem? Wystarczy dodać kilka zdrowych wytrawnych składników! Dekorowaliśmy nasze gofry i ze smakiem wszystkie zostały zjedzone 🙂
Wszystkich łasuchów, małych i dużych, zapraszamy do obejrzenia zdjęć w naszej galerii.